Mumsiga (och nyttiga) chokladbollar

 

Det här är en gammal favorit, som de faktiskt va ett tag sen jag gjorde själv, men eftersom jag ville länka till inlägget och inte kunde hitta de så passar jag på att lägga ut de igen. 
 
Efter en bas på nötter och dadlar så fick både kakao, kaffe och vanlij  åka ner i matberedare.. smakde av och tyckte att de va lite bittert. Toppade med lite agavesirap men kände ingen direkt skillnad. Täntke på smör.. och la i lite cocosfett. 
Bingo! 

Recepet blev:
1 dl cashew
0,5 dl mandlar (med skal)
5 dadlar
2 msk kaffe
2 msk kakao
Lite vaniljpulver (alltså inte vaniljsocker, utan rent vaniljpulver) Måttade inte men kanske 1/2 tsk eller nåt.
1 msk cocosfett
 
Det finns en liten dadel smak precis i början, men sen tar kaffet och kakaon över.
 
Efter en stund i matberedaren va smeten ganska så kletig, så 30 minuter i kylen innan jag rullade dom och dom fick cocos på sig. 
Det har varit lite olika, ibland har dom behövt 30 minuter ibland de dubbla. Men de märks när dom är för kletiga..
 
  
 
Japp de låg några fler där från början, men inte länge nog för ett kort:)
  
 

 

| Chokladbollar, Nyttiga snacks | | 2 kommentarer |

Off topic

Tjugotvåtimmar
 
22 timmar, det är så länge min kropp har varit vaken nu - eller ja nästan i alla fall. Ja slumrade någon timme eller två på flyget mellan London och Calgary men det är inte direkt djupsömn vi pratar om.. 
 
Jag är påväg för att hälsa på min lillasyster som tillfället är bosatt i Kanada, och resan hit tar nätta 19 timmar. Lite försening nu på sista flightens så nu är de snare 20. Om jag för tillfället ägnar 6 timmar på en grymt tråkig flygplats? 
 
Men okej, lite tillbaka till de den här bloggen ändå handlar om. Kroppen. 
Ja har resten en hel del, men sällan med några större tidsskillnader. Nu är de 9 timmar bakåt kroppen ska och ja har funderat lite hur ja lättast ska tvinga in kroppen i de - lite facinerande hur kroppen ändå anpassar sig. Klockan är 05 svensk tid och vid 03 åt ja "middag" här på flygplatsen. 
Kort sömn som sagt på någon timma när klockan va runt 21 svensk tid och sen vaken. Inte direkt sova trött, däremot känns kroppen lite lätt yr. (inte så konstigt)
Får se om de fungerar som ja tänkt men ja hoppas på att va trött när ja kommer fram runt midnatt Kanadensisk tid och på så sätt kommer kunna sova även om min kropp egentligen tror att klockan är 09..
 
Har fortfarande några timmar kvar att slå ihjäl, ska nog gå och köpa mig en flaska vatten. Har försökt dricka massa vatten och hoppas de hjälper kroppen:) 
Har även övervägt att parkera mig i ett hörn och sträcka ut kroppen med lite rörlighet.. men nja ja tror folk skulle tro ja e helt knäpp då;)
| | Kommentera |

Transportlöpning

Livet går i 110 sen någon vecka tillbaka, men de är nedräkning nu. 
Imorgon lyfter flyget och kvällen har gått till att packa. När ja 19:20 inser att min armbandsklocka (som jag typ aldrig använder, men som är ett måste när man ska flyga länge ich över olika tidszoner) inte har batteri så ser ja chansen till lite friskluft. 
19:30 går ja ut genom dörren, 8 minuter senare är ja framme vid klockaffären och får batteriet bytt:)

17 min totalt och dryga 3 km - kort är bättre än inget! 


Känner mig alltid lika snygg med tröjan instoppad och byxorna uppdragna. Men ska man springa med underställströja så är instoppad de ända som gäller! 
Tröjan är Karii Traa & byxorna är Soc vintertights
| löpning, transportlöpning | | Kommentera |
Upp