Sommarfavorit

Jag precis som så många andra kAn inte få nog av jordgubbar just nu.
Minns så väl för två år sen att ja tyckte dom va för dyra under några veckor, så ja började köpa ganska sent. Och vips så va säsongen över, snopet!

Så numera tittar ja inte på prislappen när de gäller svenska jordgubbar. Säsongen är kort och nyttiga bär får gärna belasta min plånbok under en månad eller två! (Tänkt ett glas vin på uteservering, ett glas mindre där och du har en kartong)

Ja äter dom: direkt ur kartong, till frukost med kvarg och yoghurt, naturella ur en fin skål.
Eller som ikväll, tillsammans med blåbär (tyvärr inte svenska) och vispad grädde/kvarg* med vaniljpulver i. Mums!

Första gången ja testade, med inte sista. Vispade grädde, tog en klick grädde och en halv burg kvarg och satte sen igång elvispen igen, rörde i lite vaniljpulver. Som matigare grädde :)

Vardag | |
Upp